Читај ми!

Најопасније тачке у Београду - несрећа на Зрењанинском путу отворила питање безбедности у саобраћају

Једна особа је погинула, а три су повређене, од којих је једна тешко, док су седели у кафићу на Зрењанинском путу, кад је на њих налетео аутомобил. Мушкарац који је био за воланом је приведен, али је данас пуштен да се брани са слободе. Оштећења у кафићу су поправљена, а становници Борче наводе да су неколико пута писали петицију да се на том делу пута постави банкина.

Радници су данас поправљали оштећења у кафићу на Зрењанинском путу, настала у четвртак када је у њега улетео аутомобил и једна особа је погинула, а три повређене.

Власник, који није желео пред камере, рекао је за РТС да су грађани већ неколико пута прикупљали потписе за петиције којима су захтевали да се на овом делу постави банкина.

На укључењу са споредног пута на Зрењанински пут постоји семафор, али је то и место које возачи користе за полукружно окретање.

Грађани са којима је разговарала екипа РТС-а наводе да је раскрсница непрегледна, као и да се на том делу пута и даље вози брзо и да несреће нису реткост.

У Раковици аутомобили три пута улетали у исто двориште

Таквих опасних места има још у граду. У Раковици су једној породици чак три пута у двориште улетали аутомобили, а једном и камион.

Очигледно је да на таквим местима постоје проблеми са саобраћајницом, али се често годинама не решавају.

Стручњак за саобраћај Милан Божовић наводи да су несреће честе када се куће налазе на кривинама.

"Много већи ефекти се постижу грађевинским мерама и неким другим мерама него самим постављањем саобраћајних знакова. Најефикасније решење јесте да ту оду ревизори безбедности саобраћаја, да ураде процену трасе пута до насталог саобраћаја и незгоде, и да дају свој извештај како би се знало у којем смеру даље да се ради", навео је Божовић.

Најкритичније на магистралним путевима

У Београду, Обреновачки, Смедеревски, Зрењанински пут и Ибарска магистрала су најкритичније зоне, али се на овом списку налази и неколико градских булевара и одређене улице у појединим насељима.

"Рецимо Калуђерица, има нешто на Бановом брду, у Жаркову, и то су, углавном, путеви и улице који су у успону и који имају прекривине дуге правце, а онда кривину. У тој кривини, посебно зими, уколико дође до проливања воде, изливања канализације, па то поледи или смрзне или ту има снега, ту се очекује излетање и удар у дворишну ограду или удар у кућу", истакао је Божовић.

Вештачењем се утврђују узроци сваког удеса и најчешће је тo комбинација неколико фактора. Истраживања у свету показују да је чак трећина саобраћајних несрећа последица неисправности пута.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво