Читај ми!

Постигнут договор о престанку штрајка у "Пошти Србије"

На састанку у Влади постигнут је договор са представницима радника "Поште Србије", на основу споразума који су потписали премијерка Ана Брнабић и представници синдиката, саопштило је то предузеће.

Председница Владе Ана Брнабић и представници синдиката "Поште Србије", који су штрајковали три седмице, потписали су споразум којим престаје обустава рада.

Споразумом је договорена исплата једнократне помоћи свим радницима, изузев руководству, у износу од двадесет хиљада динара, најкасније до 25. новембра, наводи се у саопштењу "Поште Србије".

Предвиђено је повећање плата, од 1. новембра ове године, свим запосленима у технологији, у износу од 10 одсто.

Додатно повећање плата радницима у технологији догодиће се 1. јануара 2024. године и износиће 10 одсто, што чини кумулативно повећање плате у износу од 21 одсто у односу на тренутне зараде у технологији.

Такође, договорено је и увећање зарада свим запосленима у администрацији, изузев руководству, од 10 одсто, почевши од 1. јануара 2024. године.

На састанку је постигнута сагласност да неће бити санкционисања радника због незаконите обуставе рада, за све раднике који испуне договор о престанку обуставе до сутра, 16. новембра у 12 часова.

Несанкционисање укључује и исплату дела зараде током трајања обуставе рада, која ће бити исплаћена са следећом платом, заједно са путним трошковима.

Влада је сагласна са пријемом додатних радника у технологији, а утврђен је и обавезан шестомесечни састанак са највишим руководством Владе о пословању, резултатима и радној атмосфери у "Пошти Србије".

Састанку је присуствовао и министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво