Читај ми!

Заштитник грађана затражио од надлежних информације о случају злостављане бебе у Краљеву

Заштитник грађана затражио је од Министарства унутрашњих послова и од Центра за социјални рад у Краљеву да га у року од 15 дана известе о свим чињеницама и околностима које су им познате у случају злостављаног детета у Краљеву, наводи се у саопштењу.

Како се наводи у саопштењу, Заштитник грађана је на основу медијског извештавања дошао до сазнања да је 9. новембра 2023. у Краљеву ухапшен двадесетогодишњак из тог града због сумње да је у протеклих неколико дана у више наврата физички злостављао седмомесечну бебу.

"Према наводима из медија, осумњичени је ухапшен због постојања основа сумње да је у протеклих неколико дана у породичном стану, користећи одсуство своје супруге, у више наврата физички злостављао седмомесечну пасторку", истиче се у саопштењу.

Додаје се да је Заштитник грађана од наведених органа затражио информације потребне за предузимање мера из своје надлежности, између осталог и о томе да ли су осумњичени и мајка детета раније кривично гоњени, односно осуђивани, и које су планиране мере Центра за социјални рад у Краљеву за подршке жртвама насиља у породици.

среда, 12. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије