Читај ми!

Шестомесечни помен жртвама масовног убиства у Малом Орашју и Дубони

Навршава се шест месеци од масовног убиства у селима Мало Орашје и Дубона, у околини Смедерева и Младеновца, када је убијено девет, а рањено 12 особа. У оба села одржан помен и паљене су свеће за душе страдалих.

Помен у Малом Орашју одржан је на месту страдања шесторице младића, а након тога и парастасос у цркви Светог Апостола Вартоломеја. Помен за три жртве из Дубоне одржан је на сеоским гробљима, а грађани су палили свеће и полагали цвеће и на месту страдања.

Више јавно тужилаштво у Смедереву подигло је оптужницу против Уроша Б. који је, како се сумња, 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља убио девет особа, од којих је двоје било малолетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је 12 ранио.

Окривљени Урош Б. у време извршења кривичног дела није имао навршену 21 годину, због чега, сходно закону, њему није могуће изрећи казну доживотног затвора већ, као максималну, казну затвора од 20 година, што је тужилаштво и предложило у оптужници.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво