Читај ми!

Како до нове студентске картице, које погодности нуди и хоће ли заменити индекс

Око 240.000 студената добиће нову студентску картицу, која ће први пут бити платна. Председница СКОНУС-а Маргарета Смиљанић истиче да, поред најављених попуста за возне и авионске карте, очекују у наредним седмицама и списак нових погодности. Пријаве за картице су до 13. новембра, а очекује се да ће их први студенти добити већ 1. децембра.

До сада је објављено да ће студенти са новом бесплатном картицом, која ће бити платна, остваривати 20 одсто попуста за карте на воз и десет одсто на авионске у "Ер Србији".

Председница Студентске конференције универзитета Србије Маргарета Смиљанић рекла је у Јутарњем програму да се у наредним недељама очекује списак нових попуста које ће студенти моћи да остварају уз нову картицу.

"Ова картица ће им бити некако пут до лакше стипендије, ако могу тако да кажем. Дакле, зато што ће она бити платна, сви студенти ће имати отворене рачуне. Одржавање рачуна ће, такође, бити бесплатно, те ће систем конкурисања за студентске кредите и студентске стипендије доста олакшати сам процес", наводи Смиљанићева.

Идеја је, каже, била да та картица замени донекле индекс у наредном периоду, па ће она бити идентификациона, с бројем студента. 

Како се пријавити за нову картицу

Објашњава и да ће бити доступан портал преко којег ће студенти моћи да се пријаве за картицу, где ће аутоматски да им се отвори рачун са бесплатним одржавањем у Поштанској штедионици.

Такође, студенти ће на порталу моћи да се информишу о томе где све могу остварити попуст или неки други бенефит, све информације које су сваком студенту потребне за свакодневни живот и наставни процес.

"Наша првобитна идеја јесте била да сви студенти имају једнаке услове, те ће за картицу моћи да конкуришу студенти државних универзитета, приватних универзитета, али и високих школа, што је око 240.000 студената у нашој земљи", каже председница СКОНУС-а.

Нова картица ће у наредним фазама заменити и домску, коју студенти користе за мензу и дом.

Смиљанићева истиче да ће студенти у Србији за нову картицу моћи да се пријаве до 13. новембра преко портала који ће бити креиран. Очекује се да ће прве студентске картице студенти добити већ 1. децембра.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара