Читај ми!

Мајка отетог Алона Охела за РТС: Мој син је био у склоништу, хтели су све да их убију

Алон Охел, младић српског порекла који је отет током музичког фествала на југу Израела, стигао је са пријатељима тамо непосредно пре ракетног напада Хамаса. Успели су да нађу склониште, али су их терористи пронашли и у склониште бацили седам граната како би их све убили, каже његова мајка. Алон и још један младић су покушали да спасу остале и успели су да избаце све осим једне гранате, која је експлодирала. Потом су њега одвели, а двојицу његових пријатеља убили, истиче мајка овог 22-годишњака.

Алон Охел је 7. октобра отет током музичког фестивала на југу Израела, а иза његове и више од 200 отмица, према подацима израелских власти, стоји Хамас. Алонова мајка за РТС каже да је он тамо отишао са пријатељима, непосредно пре ракетног напада.

“Чуле су се ракете. Били су паметни и знали су да нешто није у реду, селу су у аутомобил и почели да возе, знали су да морају да нађу заклон. Нашли су склониште. Нису знали да је терористички напад у том делу Израла, мислили су да је само ракетирање“, каже Идит Охел.

Према њеним речима, нападачи су дошли до малог склоништа у којем је било 27 особа и у њега убацили седам граната.

“Хтели су све да их убију… Мој син и још један момак узели су гранате руком и избацили их да би спасили људе унутра. Једну нису могли да избаце и она је експлодирала и неки људи су повређени. После пар минута, терористи су ушли унутра, ухватили су њега и још једног цивила и одвукли их у камионет, вукли су их. Мој син је пробао да побегне, да се бори, али је знао да нема изгледа, постоји снимак на којем се то види“, каже мајка.

Потом су, додаје, нападачи пуцали на остале у склоништу.

“Многи су убијени, осморо је остало живо, повређено али живо. Два пријатеља мог сина су убијена, један пријатељ који је видео све је имао повређену руку и чекао је око 6 сати да неко дође и одведе их из тог склоништа у болницу, тада је испричао све. Прошло је много сати од тада до тренутка када смо сазнали шта се десило“, наводи Идит Охел.

Никакве информације о сину, каже, још нема. Породица сумња да је одведен у подземне тунеле.

“У срцу знам да је добро. Молим се и надам да ће Србија и Израел моћи да га врате здравог и живог“, каже мајка Алона Охела, чији је деда 1941. године био приморан да оде из Новог Сада јер је Јеврејин.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара