Ванредно у клиници у Пауновој – пацијенти на чекању, хитно потребно да се оспособе нове просторије

Први децембар је рок до ког би пацијенти из дневне болнице за одрасле у Пауновој улици требало да добију просторије у Улици кнегиње Зорке. За сада нема ни дозвола ни радова као би се просторије прилагодиле потребама пацијената. Стигло је само обећање о новим роковима.

У протекла два месеца, колико Дневна болница за одрасле у Пауновој улици ради само у малом објекту, на одвикавање од алкохола, коцке и психоактивних супстанци примљено је 13 особа.

Да лекари могу да користе и велики објекат, било би их двоструко више.

Многи, који су се обратили за помоћ, управо због ових околности, одустали су од лечења. Иако им је понуђено да се лече у Институту за ментално здравље у Палмотићевој, сви су одбили.

"Они су забринути за свој даљи ток лечења, наиме, по програму то би требало да буде интензивније него што јесте, али прилагођавамо се тренутним околностима. Многи од њих прихватају ову тренутну ситуацију и труде се да заједно с нама превазиђу ове тешкоће које имамо, надајући се да ће све бити решено у релативно кратком року. Ово је сада једна ванредна ситуација", наводи шеф дневне болнице за болести зависности др Владан Југовић.

Потребне преправке, а за преправке потребне дозволе

А просторије се налазе у Улици кнегиње Зорке, на другом и трећем спрату, где је некада била дечја стоматолошка амбуланта. Адекватне по површини, али услови су лоши јер се нису користиле 10 година.

“То је окречено, замењено је пар прозора, али знате, зубна амбуланта је другачије организована у односу на дневну болницу, тако да смо ми проследили прошле недеље министарству нацрт шта је то што би нама требало. За сад имамо добру сарадњу и ту је, како да кажем, релативно мала преправка”, објашњава прим. др Ивица Младеновић, начелник Клинике за болести зависности.

Да би се простор прилагодио потребама дневне болнице која се сада налази у Пауновој улици, два зида треба срушити и озидати два нова.

Тај посао мајстори би могли брзо да заврше. Међутим, без потребних дозвола, посао не може ни да се започне.

Из Министарства здравља лекарима Института за ментално здравље, који и раде са више од 40 зависника, стигло је обећање да ће се у нови објекат уселити за месец дана.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара