Читај ми!

Стоп вожњи у супротном смеру – ускоро нови знаци на ауто-путу

Поводом несрећа на ауто-путевима због вожње у супротном смеру, Горан Весић, министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре рекао је за РТС да је дат налог за израду додатне саобраћајне сигнализације. Објаснио је да ће она бити постављени на свим излазима са ауто-пута и упозоравати било кога ко случајно крене погрешном страном да је то опасно по живот и да се заустави.

Једна особа је погинула, а две су повређене у саобраћајној несрећи која се у недељу догодила на ауто-путу "Милош Велики" код Јакова, када је возач "фијата" возио у супротном смеру.

Након тога се на друштвеним мрежама појавио и снимак вожње у супротном смеру код аеродрома "Никола Тесла", а коментарише се да је то сада некаква врста изазова.

Горан Весић је истакао да је јуче издат налог да се израде саобраћајни знаци и да је за то потребно три недеље.

Ти знаци ће бити постављани на свим излазима са ауто-пута и то ће, како објашњава, бити још додатна саобраћајна сигнализација, иако већ постоји у складу са законом.

"Иако већина оних, нажалост, који су возили погрешном страном, то нису радили зато што нису видели сигнализације, већ зато што су то очигледно желели, што је страшно. Али у сваком случају није на одмет да урадимо и додатну саобраћајну сигнализацију како бисмо упозорили било кога ко случајно крене погрешном страном да је напросто то опасно по живот и да се заустави", упозорио је Весић.

Што се тиче снимака вожње у супротном смеру на друштвеним мрежама и наводних изазова, Весић указује да нажалост има људи који се тиме баве и који осим што угрожавају свој живот, угрожавају и друге животе.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара