Читај ми!

Од петка јавна расправа о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама

Министарство здравља саопштило је да ће од петка, 28. јула, до 9. августа организовати јавну расправу о Нацрту закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама.

У саопштењу Министарства здравља се наводи да законске измене треба да унапреде заштиту лица са менталним сметњама, а систем учине сигурнијим и ефикаснијим.

Како се подсећа, после незапамћених трагедија које су потресле читаву земљу почетком маја, Влада Србије системски је приступила анализи важећих закона, подзаконских аката и свих осталих прописа који уређују област менталог здравља.

Све државне институције су се јавно обавезале да ће предузети све што је у њиховој моћи како би се догађаји макар и слични овима предупредили, а они који су се већ догодили били третирани на адекватан начин.

Из Министарства су позвали стручну јавност и све заинтересоване да учествују у расправи и својим коментарима и предлозима допринесу што квалитетнијем финалном нацрту закона, који је у интересу свих грађана.

У саопштењу се наводи да је присуство медија и правовремено и тачно информисање јавности о овом нацрту закона од изузетног значаја.

"Министарство здравља верује да ће кроз отворену дискусију у јавном простору, али и свесрдну помоћ колега, стручних лица и удружења која се баве овом облашћу, успети да изради добар Нацрта закона о допунама Закона о заштити лица са менталним сметњама, те да ће се, пред посланицима, унапређен нацрт наћи на усвајању у блиској будућности", наводи се у саопштењу.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво