Читај ми!

Српски ватрогасци стигли у Грчку, ускоро на терену

Српски ватрогасци који су синоћ стигли у Грчку током дана ће знати где ће бити стационирани како би помогли у гашењу пожара који данима бесне у више грчких региона, рекао је за РТС в. д. начелникa Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.

Према речима начелника Сектора за ванредне ситуације, наши ватрогасци који су отишли у Грчку да помогну у гашењу пожара ускоро ће знати где ће бити стационирани.

"У току је брифинг са грчким домаћинима. Грчки терен је иначе специфичан и један од најтежих за гашење пожара у свету. Уз ниско растиње, високе температуре и јак ветар гашење пожара чине изузетно тешким", рекао је Лука Чаушић.

Каже и да је наш тим апсолутно самодовољан за период од 7 до 10 дана, а да ли ће остати и дуже у Грчкој зависи од ситуације на терену. 

Србија је Грчкој понудила и помоћ из ваздуха у гашењу пожара.

"Изузетно смо појачали капацитете наше хеликоптерске јединице за гашење пожара и уколико буде потребе, и ту врсту помоћи ћемо послати у Грчку", рекао је Чаушић.

Лети су пожари чести и у Србији, током јучерашњег дана ватрогасци су гасили пожаре код Ушћа, Куршумлије и Пирота.

Начелник Сектора за ванредне ситуације још једном апелује на грађане да воде рачуна јер је најчешћи узрок пожара људски фактор.

понедељак, 29. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво