Читај ми!

Председник Вучић и званичници Србије честитали Курбан-бајрам

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Курбан Бајрам Реису-л-улеми Исламске заједнице Србије и главном муфтији и председнику мешихата Исламске заједнице у Србији, као и свим верницима исламске вероисповести. Празник честитали и министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов, као и министар одбране Милош Вучевић.

У честитки председника Вучића се каже:

"Свим припадницима Исламске заједнице од срца и са радошћу честитам велики празник Курбан Бајрам.

Нека вам Бајрамски дани испуне срца радошћу и буду подстрек за чињење добрих дела и предани рад за још бољу будућност ваших породица, родбине и комшија.

Уверен сам да ћемо у данима који су пред нама још посвећеније заједнички радити у духу истинских вредности и брижно неговати духовну слогу и традицију, на добро свих грађана наше Србије, јачајући непролазне вредности мира, љубави и међусобног разумевања“, наводи се у честитки председника Вучића уз традиционални поздрав Бајрам шериф мубарек олсун.

Жигманов: Нека главне поруке Курбам бајрама оснаже сваког појединца

Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Томислав Жигманов упутио је честитку за Курбан бајрам свим носиоцима власти исламске заједнице и верницима муслиманске вероисповести у Републици Србији.

Међу њима су најбројнији Бошњаци, следе Албанци, Турци, Ашкалије, Египћани, Горанци, као и део припадника ромске заједнице, наведено је у саопштењу Министарства.

Курбан бајрам, који се ове године слави сутра, 28. јуна, верски је празник муслимана који окупља људе у добру, учи их заједништву и позива на солидарност.

"Нека главне поруке Курбам бајрама оснаже сваког појединца и у домове свих муслиманских верника доносе братску солидарност и истинско заједништво. Свим муслиманима у Републици Србији честитам Курбам бајрам традиционалним поздравом - Бајрам шериф мубарек олсун, уз жељу да ове дане проведете у љубави, миру и свеопштем благостању, у кругу своје породице и пријатеља!“, наводи се у честитки Жигманова.

Вучевић: Да благдани свима донесу мир

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Курбан бајрама припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести честитку у којој се каже:

"Свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести који прослављају Курбан бајрам, упућујем искрене честитке.

Уз најбоље жеље да ови благдани свима донесу мир, срећу и благостање, срдачно вас поздрављам речима, Бајрам шериф мубарек олсун", каже се у честитки министра одбране.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара