Читај ми!

Делез Србија представила Извештај одрживог пословања за 2022. годину

У Медоносној башти у оквиру културног центра Силоси, Делез Србија представила је иницијативе, активности и пројекте у областима здравије исхране, заштите животне средине, бриге о запосленима и локалним заједницама који су обележили друштвено одговорно пословање компаније у 2022. години.

Са посебним фокусом на обезбеђивање широког избора свежих и квалитетних намирница са домаћих газдинстава широм Србије, трговински ланац Делез стратешки је посвећен подизању свести о важности здравије исхране. Овакав приступ резултирао је повећаном тражњом купаца за здравијим производима који су чинили чак 55 одсто укупно продатих производа приватне робне марке у претходној години, као и обезбеђивањем још квалитетнијих свежих производа на рафовима Макси супермаркета.

Прве културе воћа у Србији које носе жиг гаранције "Без остатака пестицида", специјалне сорте лубеница и диња из војвођанског села Ашања, као и домаће пилеће месо узгајано без употребе антибиотика, компанија је обезбедила купцима захваљујући стратешкој сарадњи са Пољопривредним и Ветеринарским факултетом. Њихове произвођаче, газдинство Блануша и компанију Супериор Фудс који су применили ове иновације у производњи, Делез Србија наградила је признањем за допринос одрживом пословању на прошлогодишњем Националном фестивалу хране, догађају који је организовала у част домаћих произвођача.

"Као лидер на тржишту имамо одговорност да будемо снажна подршка привреди, купцима и запосленима али и предводник иновација које ће заједницу у којој послујемо учинити још лепшим и здравијим окружењем. Драго ми је што могу да кажем да иза себе имамо годину у којој смо упркос свим изазовима на домаћем и глобалном тржишту успели да томе останемо доследни, реализујући бројне иницијативе које су допринеле развоју локалних заједница, заштити животне средине, унапређењу система донирања хране, а резултати које смо постигли само су подстек да следеће године будемо још бољи“, изјавио је Јан-Вилем Докхејр, генерални директор компаније Делез Србија.

У 2022. години 84 одсто укупне количине електричне енергије коју је користила компанија дошло је из зелених извора, а настављена је и континуирана имплементација CO2 расхладних система и пропанских витрина у продавницама широм земље. Уз ова улагања, као и примену мера енергетске ефикасности, укупна емисија CO2 у систему смањена је за 26 одсто за период од годину дана.

Поред смањења вишкова хране за 11,6 одсто у односу на 2021. годину, Делез Србија је претходне године рециклирала више од 11.000 тона отпада, а у оквиру иницијативе за одговорно збрињавање опасног отпада од потрошача, прикупљено је и адекватно збринуто 1.120 килограма батерија.

Као један од највећих приватних послодаваца у земљи са више од 12.000 запослених, компанија посебан фокус ставља на континуирано улагање у њихов развој. Тако су, уз преко 136.000 сати тренинга који су обезбеђени запосленима током претходне године реализована и три развојна програма за лидере у операцијама кроз које је прошло око 250 колега. За посебан допринос у управљању људским ресурсима и програмима погодности који су усмерени ка запосленима, Делез Србија је у 2022. години награђена признањем "Послодавац партнер".

Допринос компаније се и у протеклој години посебно истакао у области филантропских активности. Тако је приликом отварања стратешки важних радњи компанија донацијама од 500.000 динара пружила подршку удружењима локалних заједница која су бирали управо запослени који живе и раде у њима. Донирана средства уручена су Црвеном крсту Пријепоље, Општој болници "Ђорђе Јоановић" у Зрењанину, Дому за децу ометену у развоју "Колевка" у Суботици и Локалној Фондацији Ниш, а поводом отварања јубиларне 500. продавнице у Београду, пола милиона динара донирано је НУРДОР-у.

Као највећи донатор хране Банке хране Београд, Делез Србија је и у 2022. години наставила да пружа свакодневну подршку корисницима више од 100 хуманитарних организација. Готово 600 тона воћа и поврћа је на овај начин стигло до скоро 15.000 суграђана, док је 405 тона воћа и поврћа донирано за исхрану животиња. Додатна средства компанија је издвојила и за даљу подршку систему донирања, те је захваљујући донацији у износу од 67.000 евра Банци хране Београд, обезбеђено друго возило којим је осигуран системски начин допремања воћа и поврћа до корисника хуманитарних оганизација који немају сопствени превоз.

Стратешка посвећеност компаније сталном улагању у унапређење пројекта донација хране препознато је од стране Форума за одговорно пословање, те је Делез Србија другу годину заредом била носилац признања "Шампион одрживости". Захваљујући бројним друштвено одговорним активностима спроведеним у последње три године, овај трговински ланац поносни је добитник и овогодишњег признања за друштвену одговорност "Доброчинитељ 2023".

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се