Читај ми!

Професор Владимир Јевтовић добио спомен-плочу на Зиду славних Другог програма Радио Београда

После Николе Караклајића и Милована Илића Минимакса, на Зиду славних Другог програма Радио Београда од данас је и спомен-плоча професора Владимира Јевтовића. Глумац, театролог, педагог, аутор и водитељ култних емисија уткао је своје име у историју Радио Београда.

Професор Владимир Јевтовић је на Факултету драмских уметности изнедрио врсна имена глумачке сцене, али је данашњи дан ипак посвећен његовом доприносу Радио Београду.

Старија публика се сећа "Путописа", "Зеленог мегахерца", али и чувеног "Озона 202". Красила га је топлина у гласу, смиреност и лепота израза. После његових емисија на овим таласима више ништа није било исто.

Уредник Радио Београда 2 Радош Глишић каже да је његов колега Владимир Јевтовић био радијски човек, уз све оно што је урадио као глумац.

"Њему је бина у позоришту био тесан простор, а радио таласи допиру до свих. Слушаоци су препознали и имали осећај да се њима лично обраћа, да је део њиховог друштва", истиче Глишић.

Наглашава да се у то доба радио веома слушао и да је, не без разлога, створен мит о Другом програму.

"Први пут су се водитељи појавили именом и презименом, прсонализован је радио. Нису то били гласови Радио Београда, па не знамо ко је. Влада је својим огромним знањем и талентом стекао статус популарне личности коју нико не познаје", објашњава Глишић.

Истиче да је Јевтовић био и до данас остао један од, како је у то доба говорио Мика Антић, "људи који живу у радио-апарату".

Влада Јевтовић није са нама већ целу деценију, али траје. Данас су ту његови синови Растко, Иван и Јаков, успешни људи, а ту је супруга Тања.

Породица му је била основ и снага, а сваку радијску емисију завршавао је поздравом: "Здраво, здраво младости."

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво