Читај ми!

Ученици и наставници из "Рибникара“ на литургији у Вазнесењској цркви

Његово преосвештенство епископ новобрдски Иларион, викар патријарха српског, служио је  литургију у Вазнесењској цркви у Београду којој су присуствовали ђаци, њихови родитељи и наставници школе "Владислав Рибникар", у којој се догодило масовно убиство 3. маја.

Владика Иларион је у беседи рекао да је "добро већ почело да побеђује", али да ће победа добра тек да наступи.

"Бог нас је сабрао овде да се заједно помолимо да бисмо добили утеху и радост од Бога. Ја сам био недавно у посети вашој школи и тада сам у разговору са децом много тога научио, зато што некада сам Бог говори преко оних који једноставно размишљају и једноставно говоре. Сам Бог Господ Христос каже да сви треба да будемо као деца. То не значи да би требало да будемо памећу као деца – потребно је да се трудите, да учите, да напредујете, да одрастете – него би требало да будемо једноставни у срцу, да наши односи буду једноставни и прости, да не будемо компликовани. Када смо на такав начин једноставни – а сам Бог је једноставан, Он је изнад сваког разумевања, али је једноставан – и Бог нас једноставно воли. И Његов Син је дошао на овај свет да би живео са људима, говорио им, лечио их и тешио да би показао колико нас воли. То је најбитнија истина. Пре свега треба да знате да нас све Бог воли и да је цео свет створен из љубави, да су добро и љубав јачи од сваког зла. Добро је већ почело да побеђује, али победа добра ће тек да наступи на крају", навео је владика у беседи.

Поручио је да је увек боље када смо заједно и да љубав тера човека да буде с другим човеком.

"Нешто веома важно сам чуо у разговору са вама у школи. Тада ми је једно дете рекло да нам је потребан мир, а од другог сам чуо да би требало да будемо заједно. Увек је боље кад смо заједно. Љубав тера човека да буде са другим човеком. И једна од лепших речи које сам тада чуо јесте да нам је потребан заграљај. Човек је створен да би се загрлио са другима и да би кроз тај загрљај осетио љубав и заједницу са другима, а ова данашња наша молитва и света Литургија јесте загрљaj са Богом. Зато је битно да долазимо на свету службу, да осетимо љубав и загрљај са Богом, да разговарамо са Богом", поручио је владика Иларион..

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво