Читај ми!

Прецизно слетање на аеродром у Дивцима, сећање на храбри чин пилота Миленка Павловића

На спортском аеродрому Дивци одржан је Меморијални скуп "Миленко Павловић". Такмичарске екипе летеле су до његовог родног Горњег Црниљева у Подгорини. Меморијал је организовао "Аероклуб" Ваљево уз подршку војног Ратног ваздухопловства и Хеликоптерска јединица полиције.

На Меморијално скупу "Миленко Павловић" аеро-клубови из Трстеника, Краљева, Ћуприје и Ваљева такмичили су се у прецизном слетању на аеродром у Дивцима. Резултати су били у другом плану. У првом плану - неговање успомене на храброг пилота.

"Све што је пуковник пилот Миленко Павловић учинио у својој летачкој и војничкој каријери изазива поштовање и осећај дивљења. Зато је важно да се овај дан и његов херојски чин и жртва никад не забораве", рекао је Слободан Андрић, директор Аеро-клуба Ваљево.

Пажњу посетилаца скупа привукле су и посаде Ратног ваздухоплоства и Хеликоптерске јединице МУП-а .

"Војска Србије и ваздухопловство подржавају ову и све друге манифестације које имају за циљ неговање традиције и неговање жртве сваког припадника војске. Поред тога, ово је добра прилика да се ваздухоплоство, односно авијација приближи младим људима", каже пуковник Влада Глишић, борбени пилот.

"Погледајте колико млaдих људи и деце има овде. Они ће то чути, видети, забележиће, снимиће то њихови мали мозгићи и кренуће стопама тих дивова, хероја, јунака, попут Миленка Павловића", каже Бориша Мандић, инструктор летења.

Са циљем да се промовишу и природне лепоте ваљевског краја, на маршрути од Диваца до Горњег Црниљева и натраг такмичарске посаде имале су задатак да направе фотографије, а најбоље ће бити награђене.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво