Читај ми!

Епархија рашко-призренска о објави приштинског министра о Новаку Ђоковићу

Реaгујући на објаву на Твитеру министра културе и спорта привремених институција у Приштини да долазак најбољег српског тенисера Новака Ђоковића на КиМ није "законски могућ" јер се није вакцинисао против ковида 19, Епархија рашко–призренска је саопштила да је дубоко ожалошћена тим чином, напомињући да та обавеза није на снази већ више од годину дана.

Новак Ђоковић је пожелео да крсти своју децу у једној од светиња на Косову и Метохији, одакле и сам потиче.

"Питамо се какве шансе за мир и разумевање на Косову и Метохији шаље један званичник косовске владе и то министар за културу и спорт када непримереним коментаром на друштвеним мрежама погрешно интерпретира изјаву Новака Ђоковића", наводи се у саопштењу Епархије рашко-призренске.

Подсећа се да је Ђоковић који је у интервјуу за Кориере дела сера рекао да је "за сваког Србина Косово је срце, центар наше културе, нашег идентитета, наше традиције, наше вере” а, како се каже, све у контексту његове јавно изражене жеље да своју децу крсти на Косову и Метохији.

"Молимо се Богу да се ово питање реши у складу са правом слободног кретања свих грађана и верских слобода свих јер не постоје никакви законски разлози за забрану уласка г. Ђоковића кога као спортисту цене и многи косовски Албанци", истиче се у саопштењу.

Епархија рашко-призренска указује на то да је важно напоменути да носиоци поруке мира, какви су патријарх Порфирије и Новак Ђоковић, само доприносе суживоту Албанаца, Срба и других народа носећи благослов за све оне који ту живе.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво