Читај ми!

Почео да важи нови систем наплате превозa; Шапић: Старији од 65 година не морају да журе са заменом своје карте

Од данас важе нове цене карата и нови систем јавног градског превоза у Београду. Карте ће моћи да се купе у папирној форми и СМС поруком у мрежама свих оператера. Градоначеник Александар Шапић каже за РТС да ће се новац од наплаћених карата, поред унапређења превоза, користити и за многе друге ствари као што су бесплатни вртићи и школски уџбеници.

Градоначелник Београда Александар Шапић каже да је после 12 година јавни превоз врећен у руке Београђана који је досад био под контролом страног приватног предузетника истичући да ће сад комплетна база података бити овде а не у иностранству.

Сав новац од новог система "Београд плус" користиће за за унапређење превоза и за многе друге ствари као што су бесплатни вртићи и школски уџбеници, наглашава Шапић.

Како каже, папирне карте могу се купити на уобичајеним продајним местима а у току лета профункционисаће њихова продаја и и на киосцима.

Како наглашава, постојећа апликација и СМС систем су веома једноставани.

Шапић наводи да ће на свим стајалиштима до краја недеље биће истакнута обавештења о новом систему напалате вожње у градском јавном превозу.

Верујем да ће после почетног прилагођавања Београђани бити задовољни новим системом, каже Шапић.

Према његовим речима, у почетку комунални милицајци имаће толеранцију приликом контроле наплате карата и неће бити никаквих репресивних мера.

Подсетио је и да када се систем ухода, путници без карата неће бити избацивани већ ће им комунални милицајци (Бели) само уручивати допунска карте у висини казне коју треба да плате.

Шпаић је истакао да се новим системом наплате карата и појефтињењем цене превоза Град покушава да врати поверење Београђана. Када све поскупљује ми смо снизили цене превоза и заједнои са грађанима желимо да подигнемо ниво услуге јавног превоза, додаје Шапић.

Каже да особе старије од 65 година не морају да журе са заменом своје карте и постојећу могу да задрже до краја године. Када буду желели, могу да оду у зграду било које београдске општине и изваде доживотну карту која ће бити персонализована, додаје Шапић.

"Постојеће месечне карте важе до краја маја и они који имају годишњу карту могу да је замене у пословницама које су исткануте на сајту Управе града. Они који имају карте са допуном могу да добију папирне карте у вредности преосталог кредита", каже Шапић.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије