Читај ми!

Ово није време за шалу, апел из Тужилаштва за високотехнолошки криминал

Заменица јавног тужиоца у Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал Мирјана Стајковац рекла је поводом привођења малолетника због претњи, да Тужилаштво прима велики број пријава, а свака се узима у обраду и рестриктивно се примењују мере. Малолетници некада мисле да је нека порука само неслана шала или можда хоће да се освете родитељима јер су кажњени, али ово није време за шалу, каже заменица Стајковац.

"Напрaвићу масакар какав свет још није видео. Убићу сто људи", написао је К. С. из Београда на свом Фејсбук налогу. "Вечерас од 17 до 22 сата биће пуцњаве на улици", написао Д. Р. из Сурчина на друштвеним мрежама. Петнаестогодишњак из Врњачке Бање претио друговима из одељења. Сви су приведени.

Заменица јавног тужиоца у Посебном тужилаштву за високотехнолошки криминал Мирјана Стајковац рекла је да Тужилаштво прима велики број пријава грађана, а свака пријава се узима у обраду и рестриктивно се примењују мере.

"Елементе дела нећу рећи, али сви ми знамо шта је претња, зависи коме је послато, претња је сложен процес, не бих оцењивала шта је претња, а шта није. Неко нешто доживљава претњом, а неко не", каже Мирјана Стајковац гостујући у Београдској хроници.

Према њеним речима, особе која су ставиле такав садржај (претње) позивају се у полицију, позивају се родитељу, а није само ИП адреса једини начин да се утврди идентитет тих лица, већ постоје и други начини.

Напоменула је да деца сада знају да до 14 године неће ићи у затвор, али родитељи могу бити прекршајно одговорни или грађанскоправно одговорни.

Апеловала је на родитеље да обрате пажњу на децу, она можда сматрају да је нека порука само неслана шала или можда хоће да се освете родитељима јер су кажњени, али ово није време за шалу. 

"Постала је епидемија ружног понашања која има елементе кривичног дела", нагласила је заменица Стајковац.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво