Читај ми!

Где деца у Београду могу бесплатно да се укључе у спортске активности

Дани за нама су тешки, дани пред нама изазовни. Родитељима и деци посебно. Психолози кажу – понудите малишанима да се баве активностима које сами одаберу. Да ли сте знали где све деца могу бесплатно да се укључе у различите активности?

Сваке суботе и недеље су у бесплатној школи кошарке, јер сањају о томе да и оне једног дана подигну пехар.

Девојчице кажу да много воле кошарку и да им је сан да постану кошаркашице.

"Пехар нам је дала Марина Маљковић, без које ми не би могли да тренирамо овде, она нам је све ово омогућила", каже девојчица из школе кошарке.

Већ четири године Спортски савез Чукарице сарађује са Покретом за женску кошарку, па девојчице од првог до осмог разреда бесплатно тренирају.

"У међувремену је Марина проширила причу на Институт за женски спорт, где омогућава девојчицама још три спорта да бесплатно тренирају од првог до осмог разреда, то је бадминтон, фудбал и ритмичка гимнастика", каже Никола Радуновић, тренер и управник СЦ "Жарково".

Малишани са Чукарице бесплатно могу и у фудбалски вртић, основци и средњошколци на веслање, оријентиринг, тенис или у школу риболова.

"Програми су махом намењени деци од 4 и 5 година, за веслање нам треба старија популација, имамо обезбеђено и за њих, ученике средњих школа чак и студенте", каже Дарко Стојановић, генерални секретар Спортског савеза Чукарица 2018. 

На Вождовцу се бесплатно могу тренирати рукомет и бокс. За око 300 деце ометене у развоју организоване су терапије у коњичком клубу, а за предшколце школа пливања.

"Циљ је навикавање на воду кроз игру, отклањање страха од воде и стицање самопоуздања у плиткој води", каже Сафет Хоџић, тренер пливања.

Марко Рубежановић, директор СЦ "Вождовац", наводи да у једном термину имају две групе, обично од 12 до 20 деце, са којима ради по шест тренера. 

"Ви кад ујутру одете на тренинг, па онда школа, па после школе учење, па онда највероватније и други тренинг, онда ви немате времена да узмете телефон у руке да гледате садржаје на интернету. Спорт је здрав и само га треба искористити, ако вам већ неко нуди бесплатно", каже Александар Максимовић, члан Већа Општине Вождовац.

Из општине Раковица кажу да сваке године расписују јавне позиве за финансирање спортских програма. Ове године бесплатне ће бити школе тениса, пливања, бокса. Током јула и августа поједнине општине организују и летње спортске кампове, а све информације могу се пронаћи на сајту.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво