Читај ми!

Потрес у Румунији узнемирио грађане Србије, забележена још три слабија земљотреса

Земљотрес који се током поподнева догодио у Румунији осетио се широм Србије и узнемирио грађане. Дејан Валчић из Сеизмолошког завода Србије рекао је за РТС да су након главног удара забележена још три слабија земљотреса, што је последица смиривања тла.

Након земљотреса у Румунији који се догодио око 16 часова и који се осетио и широм Србије, забележен је нешто слабији потрес у Хрватској јачине 4,0 јединице по Рихтеровој скали.

Дејан Валчић из Сеизмолошког завода Србије истакао је да су након главног удара забележена још три слабија земљотреса, што је последица смиривања тла.

"Имали смо велики број позива грађана из централне, источне и југоисточне Србије. Махом су осетили на вишим спратовима зграда, што је било за очекивати. То је изазвало само узнемиреност код грађана у контексту догађаја у последњих недељу дана у Турској", истакао је Валчић.

Како је навео, било је позива грађана из Јагодине, Свилајнца, Крушевца, Врања.

Напоменуо је да не може да се тврди да су потреси у Румунији у директној вези са земљотресом који је погодио Турску и Сирију пре недељу дана, али да је сеизмичка активност појачана у последњем периоду.

Министарство унутрашњих послова објавило је упутства грађанима како се понашати у случају земљотреса. Наводе да је најважније задржати присебност и не паничити и да је потребно бити свестан да су поједини потреси само почетни и да убрзо може уследити следећи, јачи земљотрес.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара