Читај ми!

Аукција Роналдове траке постала полигон за игру неозбиљних, хуманитарац Јован Симић: Немам речи

Лицитација капитенске траке Кристијана Роналда, покренута са циљем да се прикупи новац за лечење малог Гаврила, јутрос је постала мета групе људи који су хтели да покваре хуманитарну акцију. Покретач акције Јован Симић каже за РТС да нема речи због онога што се догодило. Огласила се и компанија "Лимундо".

Добра и лепа намера фондације "Заједно за живот" и њеног оснивача Јована Симића током ноћи и јутрос постала је све оно што ни фондација ни Јован сигурно нису желели.

Фондација је јуче на аукцију, на сајту Лимундо, ставила капитенску траку Кристијана Роналда, који ју је из револта скинуо и бацио на мечу са Србијом због непризнавања гола.

Циљ аукције је да се, лицитацијом до што веће понуде за траку једног од најбољих фудбалера свих времена, прикупи новац за лечење шестомесечног Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије а лек за ту болест кошта 2,5 милиона евра.

И све је кренуло баш како треба – људи су почели да лицитирају, цена је скочила и синоћ око 23 сата достигла износ за који су многи сумњали да ће достићи, чак 10.000 евра.

Међутим, током ноћи и раног јутра цела прича кренула је у погрешном смеру. Више непознатих људи кренуло је да диже цену Роналдове траке, која је јутрос око 7 часова премашила милијарду динара, односно 10.000.000 евра.

На први поглед изгледало је да се можда у игру укључио неко јако богат са жељом да помогне малом Гаврилу, али је убрзо постало јасно да је реч о намештаљци и да се неко игра са оним чиме не би требало.

Јован Симић, који је акцију и покренуо када је добио траку од ватрогасаца са стадиона, врло је разочаран због оног што се догодило.

"Немам праве речи да искоментаришем ситуацију која се догодила током аукције. Људи из сигурносног тима Лимунда су од јутрос на ногама и уклањају лажне понуде. Свима нам је приоритет мали Гаврило и његова породица. И то је место на којем треба да буде читав фокус ове акције", рекао је Јован за сајт РТС-а.

Хуманитарац који је више пута помогао у прикупљању новца за лечење болесних и овом приликом је позвао људе да шаљу СМС са садржајем 973 на број 3030 јер малом Гаврилу фали још два милиона евра за лечење. 

Лимундо: Све понуде које нису озбиљне уклањамо

Овим поводом огласила се и компанија Лимундо, која у саопштењу навела да је аукција кренула одлично, али да је, нажалост, привукла и неозбиљне понуђаче који својим понудама кваре ову хуманитарну акцију.

"Све понуде које нису озбиљне уклањамо и чинимо све што је у нашој моћи да одржимо регуларност аукције. Да бисмо спречили овакво понашање појединаца, управо смо увели додатни корак - верификацију потенцијалног купца на овој аукцији. Након што потврдимо да је регуларан, понуђач ће моћи да унесе своју понуду", саопштио је Лимундо.

Додају да, уколико онај ко победи на аукцији и поред свега одбије да уплати излицитиран износ, против њега може бити поднета кривична пријава.
 
"Овим путем апелујемо на све да на аукцији учествују само они који желе и могу да помогну, јер се, подсећамо, овде боримо за живот једне бебе", саопштио је сајт.

Тренутни највиши лицитирани износ на сајту Лимундо је 6.001.148 динара и аукција се наставља.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије