Читај ми!

Крагујевац проверава дипломе свих у градској управи, откази за оне са лажним академским звањима

Градска управа Крагујевца, прва у Србији, послала је Министарству просвете на проверу дипломе свих запослених. Циљ је да се утврди веродостојност диплома, стручност и компетенција запослених који су у служби грађана.

Нема заштићених, кажу у градској управи. На провери су све дипломе - од помоћних радника до функционера, и то не без разлога. Постоји сумња да су неке можда стечене на незаконит начин, купљене или фалсификоване.

"Постоје информације, како од старне запослених, тако и од грађана Крагујевца и хтели смо да ставимо тачку на ту причу. Неће процес бити завршен самим тим већ у наредном периоду, свакако пре заснивања радног односа или постављања функционера на функцију, у обавези су запослени који се тиме баве, да изврше проверу диплома", каже Сања Туцаковић, чланица ГВ Крагујевца за локалну самоуправу.

На проверу веродостојности, ресорном министарству послато је око 600 диплома са подацима о стручној спреми и образовној установи у којој је стечена. Ко седи у згради града, треба да знају и грађани, који их плаћају.

Колико је крагујевачка администрација компетентна и да ли су прави људи на правом месту знаће се после провера у министарству просвете.

Стоп лажним дипломама, кажу у градској управи значиће и отказ за све оне за које се утврди да су их нелегално стекли или у неакредитованим образовним установама.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара