Читај ми!

Хумани столар Миле у новој акцији

Столар Милорад Јурковић, кога смо упознали када је почео да прави столице за храњење беба и да их поклања широм Србије и региона – покреће нову акцију. Сада нуди помоћ старијим суграђанима који немају никога да им обавља поправке по кући, нити имају новца за мајсторе.

За најхуманијег столара у Србији, ни хладноћа није препрека. Ових дана у Новом Саду и околини бесплатно почиње са ситним поправкама по кућама старијих суграђана. Да је таква помоћ потребна, уверио се возећи столице за бебе широм Србије.

"Људима смо доносили дрва, пунили фрижидере, куповали им књиге, дошло смо да помогнемо нашим бакама и декама који су нас толико тога научили, па ако на млађима свет остаје – да им то и докажемо", испричао је Милорад Јурковић.

Није усамљен у тој мисији – помажу му чланови породице. Неизоставни део тима је и син Стефан.

"Моја специјалност је да растурам палете, шмирглам и додајем ствари које су потребне за склапање", каже Стефан Јурковић.

До сада је у тој столарској радионици направљено 820 столица. Каже да реакције оних којима помоћ стиже каже не могу да се опишу нити наплате. Нису га заборавили ни за празнике.

"То је сваки дан неких 30 до 40 порука, али задња серија – 221 порука је стигла за једно вече. Ја сам музичар, отишао сам да свирам и дошао у пола два и видео 221 поруку. На све поруке сам одговорио", каже столар Миле.

Оне који се колебају да ли да помогну, подсећа да је Алберт Ајншајн рекао да је свет опасно место, али не због злих људи већ због добрих који ништа не ураде.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара