Вулин и Орицио о сарадњи и мигрантима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, састао се са новим шефом Мисије ОЕБС-а у Србији, амбасадором Андреом Орициом са којим је разговарао о оствареној сарадњи и активностима те организације у Србији.

Александар Вулин и амбасадор Орицио су разговарали и о актуелној мигрантској кризи и суочавању са последицама великог прилива миграната у последње две године.

Орицио је констатовао позитиван однос Владе Србије према мигрантској популацији.

Такође, нагласио је важност сарадње за побољшање положаја особа које су смештене у установама социјалне заштите.

Вулин је пожелео добродошлицу новом шефу Мисије ОЕБС-а у Србији, истакавши да је ОЕБС веома важан партнер РС у свим областима.

Министар се захвалио за сву досадашњу пружену помоћ и подршку.

Саговорници су изразили наду да ће се партнерска сарадња наставити и унапредити у будућности, и сагласили су се да је неопходан јединствен став свих земаља и институција како би се на прави начин носили са проблемом миграција, саопштено је из тог ресора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво