Стефановић: Недопустиви напади на полицајце

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је да су напади на полицијске службенике, који обављају један од најтежих послова у Србији и брину о безбедности грађана, недопустиви и зато је неопходно да се оштријом казненом политиком овај проблем коначно реши.

"Нико нема право да физички и вербално напада полицајце који се старају да нам деца у школским двориштима буду безбедна, заштићена од наркодилера и свих других опасности које прете. Министарство унутрашњих послова заштитиће своје запослене и неће дозволити да, они који су дигли руку на полицајца и спречили га да обави своју дужност, прођу некажњено", навео је Стефановић у писаној изјави достављеној медијима.

Епилог напада на полицијске службенике, каже Стефановић, у највећем броју случајева је условна осуда.

"Оваквом благом казненом политиком шаље се лоша порука и велики број оних који су једном починили ово кривично дело не презају да то понове. Полиција се ефикасно и снажно бори против свих видова криминала и припадници МУП-а, често ризикујући своје животе, пружају свој максимум како би заштитили грађане", навео је Стефановић, а поводом недавног напада на школског полицајца у Винчи.

Министар каже да ће зато са министарском правде Нелом Кубуровић разговарати о модалитетима пооштравања казнене политике за кривична дела напада на службено лице.

"Увек ћемо брзо и ефикасно реаговати и заштитити припаднике полиције и тражити од тужилаштва максималне казне. Србија је земља која се стара о полицијским службеницима и неће дозволити да они буду глинени голубови и мета напада“, поручио је Стефановић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво