Појачане инспекцијске контроле вулканизерских радњи

У ванредној контроли више од 500 вулканизерских и механичарских радњи широм земље, инспектори рада затекли су 151. непријављеног радника. Највише их је било у Новом Пазару, Рачи, Чачку, Шапцу и Александровцу.

У радњи коју смо посетили са инспекторима, рађена су два надзора: из радних односа и из области безбедности и здравља на раду.

"Три месеца радим овде, пријављен сам од самог почетка, задовољан сам условима", каже радник Душан Урошевић.

"Радимо већ мало више од годину дана, имам четворо запослених. Од тога неки су пријављени за стално, неки су под уговором", каже власник сервиса Никола Радаковић.

Сви радници били су пријављени, а омогућени су им и услови за безбедан рад.

"Значи акт о процени ризика, тестови оспособљености за безбедан и здрав рад, одлуку о именовању лица за безбедност и то је оно што је бит инспекцијског надзора", каже инспекторка рада Милка Маћић.

Међутим није у свим радњама тако, због чега су инспектори поднели 42 захтева за покретање прекршајних поступака против послодаваца који нису пријавили раднике или нису поштовали безбедносне прописе.

Забрањен је рад за 23 запослена који нису прошли обуку за безбедан рад. С обзиром на број запослених на црно и број нерегистрованих вулканизерских радњи инспекција ће наставити појачане ванредне контроле тих радњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво