"Равномеран развој Србије приоритет Владе"

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин рекао је да је приоритет Владе Србије равномеран регионални развој сваке средине, сваке општине у Србији.

Александар Вулин је, на Свечаној академији поводом Дана општине Трстеник, рекао да то што је цела Влада Србије у Нишу показује колико је власти стало до сваке средине, до сваког човека.

"Или ћемо успети да изједначимо квалитет живота у свим општинама Србије или Србија неће бити онаква каква желимо да буде. Ако се наша деца не рађају очекивана и срећна у Трстенику, неће се рађати ни у Београду. Ако у Трстенику нема довољно школа, вртића, посла, болница, неће их бити ни у Нишу, Новом Саду, Београду", нагласио је министар.

Подсетио је да се грађани Трстеника сећају како је то "отети слободу" и нагласио да Србима нико није никада поклонио слободу, већ су је увек морали отети.

"Срби су се за своју слободу борили и изборили, а све у нади да ће доћи време да ће доћи генерација која за слободу неће морати дасе бори", рекао је Вулин.

Како каже, они који су били пре нас оставили су нам велико и важно дело, а на нама је да то дело сачувамо, да га увећамо и да га оставимо онима бољим који тек долазе иза нас.

"Дали смо живот нашој деци, а сада треба да им дамо и Србију у којој вреди живети", закључио је Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара