Ниш, представљен програм ЕУ за развој локалне самоуправе

У Инфо центру Европске уније у Нишу јавности je представљен Пројекат ЕУ за развој локалне самоуправе, у присуству шефa делегације Уније у Србији Мајкла Дaвенпорта, премијера Александра Вучића и министара у влади Србије Јадранке Јоксимовић и Ивице Дачића.

Дaвенпорт је узразио захвалност граду Нишу, градоначелнику и његовом тиму за неуморно ангажовање са делегацијом Европске уније на отварању ове локације у самом центру града на којој ће се промовисати ЕУ како у Нишу тако и у околини.

"Желимо да вам данас представимо пројекте који су или већ у реализацији или планирани, у Нишу и околини, односно јужној Србији", рекао је он и истакао да Ниш види као капију ка јужној Србији.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић рекао је да је данашњи догађај јединствен за град Ниш, јер се, како је рекао, никада није догодило да сви амбасадори земаља ЕУ буду гости овог града.

"Такође и зато што се у Нишу прича о будућности региона, наше земље, о привреди, економском развоју и напретку у сваком смислу, о будућности наших грађана, стандарду, о ЕУ, о миру, новим радним местима, коридорима, уговорима, ауто-путу ка Јадранском мору", рекао је градоначелник.

Он је посебно издвојио пројекат изградње аутопута, који не иде само до Албаније и Јадранског мора, него пролази кроз све земље региона и води нас ка Европи.

"Налазимо се у ЕУ кутку у Нишу, месту где сви наши грађани могу да буду обавештени како напредујемо на путу ка ЕУ, европским вредностима, обавестити се и о личним питањима у вези са њиховим усавршавањима, путовањима, сарадњи и то је нешто што је добро и за нас и за наше грађане", закључио је Булатовић.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара