УНС: Годишњица нестанка новинара "Радио Косова" Марјана Мелонашија

Удружење новинара Србије саопштило је да се данас навршава 16 година од нестанка новинара српске редакције "Радио Косова" Марјана Мелонашија.

Према подацима породице, после емисије 9. септембра 2000. године Мелонаши је ушао у наранџасти такси преко пута зграде радија и од тада му се губи сваки траг. Породица до данас није добила никакву званичну информацију о његовој судбини. Мелонаши је рођен 3. јула 1976. у Приштини.

УНС подсећа и да нису расветљене ни друге отмице и убиства новинара на КиМ.

Новинари Радио Приштине Ђуро Славуј и Ранко Перенић су 21. августа 1998. године кренули ка манастиру Свети Врачи у Зочиште да ураде прилог о повратку отетих монаха. Последњи пут су виђени у Великој Хочи, одакле су грешком кренули ка Ораховцу, који је у то време био под контролом Ослободилачке војске Косова. Аутомобил у којем су били, плава Застава 128, никада није пронађен.

Љубомир Кнежевић, новинар приштинског Јединства и дописник Политике отет је 6. маја 1999. године код Вучитрна у подножју планине Чичавица.

Новинар и преводилац Александар Симовић нестао је 21. августа 1999. године у Приштини. Део посмртних остатака Симовића пронађен је у селу Обриње код Глоговца.

Момир Стокућа, фото-репортер, убијен је 21. септембра 1999. године у породичној кући у центру Приштине, а медијског радника Мила Буљевића 25. јуна 1999. године недалеко од избегличког центра у Приштини отела је ОВК.

Међу убијеним новинарима на Косову и Метохији су и новинари листа Бота сот Беким Кастрати (2001) и Бардиљ Ајети (2005). Ајети је убијен код села Бресалце недалеко од Гњилана. Убијен је из возила у покрету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије