Амбасадор Скот дао крв у знак сећања на 11. септембар

Амбасадор САД у Србији Кајл Скот и особље америчке и више амбасада у Србији учествовали су у акцији добровољног давања крви у Црвеном крсту Србије, у знак сећања на жртве терористичког напада на САД 11. септембра 2001.

Кајл Скот рекао је да је 11. септембар био застрашујућ за цео свет, али да је то пробудило хуманост код Американца који су се у великом броју јавили за добровољно давање крви.

"Овим чином ми показујемо да желимо да урадимо нешто за наше комшије. Да на овај хуманитарни начин поклонимо живот неком", рекао је Скот.

Према његовим речима, поред запослених у америчкој амбасади, крв су дали и службеници амбасада Индонезије, Италије, Албаније и Канаде.

"Сваки човек може да помогне другима и ми на овај начин то показујемо", додао је Скот.

Амбасадор је истакао да му је драго што види да Црвени крст Србије има велики број младих волонтера.

Председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић је рекао да је то шести пут који та институција организује у знак сећања на жртве терористичког напада.

"Ово је хуман начин на који се сећамо и одајемо пошту жртвама терористичког акта", рекао је Радовановић.

Он је подсетио суграђане на редовно давање крви како би се покрила потреба за крвним дериватима.

Како је рекао, Црвени крст је 2015. године организовао 3.000 акција у којима је скупљено више од 240.000 доза крви.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 12. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије