Отворен РТВ центар у Грачаници

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић отворио је Радио-телевизијски центар Грачаница, оформљен на иницијативу Јавног предузећа “Мрежа Мост”.

Ђурић је том приликом изјавио да је истина најснажније српско оружје, посебно у овом времену када многи неистинама покушавају да затру сећање на нашу славну прошлост и сузбијањем нашег језика и речи онемогуће опстанак српског народа на КиМ.

"Уверен сам да ће српска реч одавде ићи у свет и да ће се истина о нашем народу боље чути захваљујући овом студију", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је предузећу “Мрежа Мост” и његовом руководству одао признање на вишеструком повећању продукције у протеклих годину дана, истакавши да је важно да се програм медија који делују у оквиру тог предузећа чују и виде у читавој Србији.

"Наша борба да останемо на КиМ је ствар читаве Србије и српског народа и треба да учинимо напор да у све кабловске оператере пробијемо програм наших медија са КиМ", рекао је Ђурић.

"Честитам припадницима седме силе на КиМ на борби у незамисливим условима, на неустрашивости и изазовима са којима се суочавају не одустајући од свог посла под најтежим притисцима. Не говорим само о притисцима немаштине и беде, већ и о притисцима који су последица политичког амбијента", поручио је Ђурић.

Директорка ЈП “Мрежа Мост” Слађана Иванчевић је, отварајући РТВ центар, подсетила на резултате медија који делују у оквиру тог предузећа, видљиве и у програмском и у техничком напретку српских медија на КиМ.

"Оно што смо урадили се види, али најважније је да смо постали једна велика кућа, радили смо заједно, радили смо небројен број преноса и одложених снимака, није било знатнијег догађаја на КиМ који наша екипа није пропратила", рекла је Иванчевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара