Фондација Николић: Лист "Ало" обмањује грађане Србије

Фондација "Драгица Николић" негирала је наводе листа "Ало", истичући да тај дневник брутално вређа породицу Николић, пријатеље и донаторе Фондације, као и да обмањује грађане Србије, ускраћујући им праву истину о раду Фондације.

"Истина је да је Фондација 'Драгица Николић' у 2014. и 2015. години обезбедила, искључиво у иностранству, од хуманитарних организација, више од 4.000.000 евра, тачно 518.371.000 динара и у складу са законом и одлукама Управног одбора утрошила их у здравство и школство Србије", наводи се у саопштењу Фондације.

Како се додаје, овде треба додати и материјална средства, апарате за здравство, лекове, опрему, намештај, одећу, храну, које је Фондација сакупила за време катастрофалних поплава и преко локалних самоуправа подељену грађанима.

"За време поплава, у рекордном року, обновили смо 200 и изградили 21 нову кућу за грађане којима је поплава уништила кров над главом. Све сабрано, наше самосталне донације и донације које су обезбеђене у сарадњи са другим фондацијама, удружењима и компанијама, достижу цифру од више од 7.500.000 евра", напомиње се у саопштењу.

"Подсећамо вас, с обзиром да доводите у питање транспарентност рада Фондације, да су поред сваког реновираног или уређеног објекта постављене донаторске табле на којима су јасно истакнути сви донатори", истичу из Фондације.

Приход Фондације се, како се прецизира, мења из године у годину и не зависи од њене воље, већ од одзива донатора.

"Трошкови Фондације остају углавном исти. Разлика између трошкова у 2014. и 2015. години, њихово занемарљиво повећање, је једнократна, пошто смо 2015. године изнајмили простор, опремили га основним средствима и инвентаром и купили аутомобил за обилазак градилишта широм Србије", додаје се у саопштењу.

"Оснивач и председник Управног одбора Фондације 'Драгица Николић', госпођа Драгица Николић, никада није примила било какав новац од Фондације. Драгица Николић није запослена у Фондацији, нема никакве уговоре о обављању послова и не наплаћује путне трошкове. Из такве неистине, коју је могао да смисли само неко ко патолошки мрзи породицу Николић, изродиле су се најприземнијим речником исписане оптужбе, а потом и 'анализе' дежурних и сталних оцењивача рада председника Србије и његове супруге", додаје се у саопштењу.

Чињеница да су у Фондацији запослена само два лица и да трошкови рада Фондације не прелазе један одсто уложених средстава за лист Ало, како напомињу из Фондације, није била битна, зато што она говори да сав новац Фондација троши легално, не измишљајући трошкове који би омогућили злоупотребу средстава.

"Фондацију је основала породица Николић, породица председника Србије изабраног на демократским изборима, а не нека улична банда, каквим ви желите да их представите", истичу из Фондације.

"Није нам жао што сте неке назови аналитичаре обманули насловима и непотпуним подацима, жао нам је што су озбиљни људи, попут господе Гоати, Бушатлија или Ковачевић насамарени да се изјашњавају на задату тему која је апсолутна лаж", наглашава се даље у саопштењу.

Фондација ће, како се додаје и даље прикупљати донације и реновираће породилишта и школе, опремаће болнице, уређиваће градске паркове широм Србије.

"Наставићемо да помажемо деци са посебним потребама, да награђујемо најбољу децу Србије. Помагаћемо социјално угроженим лицима, издвајаћемо за културу. За породицу Николић помагање другима је смисао живота, а мислимо да је то и дужност председника Србије. Све који породицу Николић критикују да преко Фондације стиче славу позивамо да и они постану славни зато што су нешто урадили за добро нашег народа и државе", поручили су у саопштењу из Фондације.

Лист Ало је пре два дана објавио да Фондација "Драгица Николић", чији је оснивач и председник Управног одбора Драгица, супруга председника Србије Томислава Николића, у 2015. години остварила знатно мањи приход него претходне године, али је зато повећала зараде и сталну имовину.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара