УНС: Синдикат РТК страхује од раскида приватизације

Представници УГС Независност Радио телевизије Крагујевац (РТК) траже састанак са Министарством привреде да би сазнали шта их очекује уколико дође до раскида приватизације, наводи се у саопштењу Удружења новинара Србије.

Представници синдиката страхују од раскида приватизације јер власник РТК Радоица Милосављевић није поштовао купопродајни уговор.

Милосављевић није уплатио уговорену суму за обнову технике, није измирио доприносе држави, а запосленима дугује зараде за скоро пет месеци, истиче се у саопштењу УНС-а.

"Бојимо се да је раскид приватизације вероватна опција, а нико не зна који ће модел у том случају министарство применити на нас, да ли прелазимо на социјални програм, да ли можемо да рачунамо на фонд солидарности, који су рокови. Када будемо имали конкретне информације које можемо да пренесемо колегама, одржаћемо и конференцију за медије", рекао је УНС-у председник УГС Независност Горан Антонијевић.

Антонијевић је демантовао наводе сајта Телевизије Н1 да је РТК ступио у штрајк.

"Договорили смо се да никаквог штрајка неће бити. Информативни програм није емитован за викенд по одлуци директорке због наводних техничких проблема, мада ја као руководилац техничког сектора не знам за такве сметње", изјавио је Антонијевић.

Додао је да је нетачна информација да је о прекиду програма одлучио синдикат и да они то не могу да ураде јер, по закону, не смеју да ометају колеге које желе да раде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се