Вулин: У среду последњи састанак о минималцу

Последњи састанак радних група на коме ће се укрстити ставови послодаваца, синдиката и државе и свако изаћи са својим предлозима колико минимална цена рада треба да износи у наредном периоду, биће одржан 31. августа, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

"Преговара се у доброј атмосфери и сигуран сам да ће се минимална цена рада договорити и пре законског рока", рекао је Вулин новинарима у Суботици.

Како је рекао, последњи састанак је у среду, 31. августа, а иако послодавци и синдикати немају исто мишљење колико цена треба да износи, што је и очекивано, очекује да сви разумеју где се налазимо и какве су нам објективно економске могућности.

Вулин је додао да очекује да ће веома брзо бити усвојена нова минимална цена рада.

У септембру прошле године Влада је донела одлуку да минимална цена рада по радном сату за 2016. годину остане 121 динар. Та цена на снази је већ две године.

Синдикати су тада тражили да се цена рада по радном сату повећа на 143,5 динара, док су представници послодаваца и Владе Србије били против.

Последњи пут, пре тога, висина минималца је промењена у септембру 2014. године, и тада је одлучено да она за 2015. годину по радном сату износи 121 динар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се