Група од 200 миграната наставила пут ка Мађарској

Група од око 250 миграната која је из Београда пешице кренула ка Мађарској, прошла је Инђију. Неки су пристали да буду размештени у прихватним центрима, а неки су таксијима и возовима пошли у непознатим правцима.Њих око 200 је наставило пут ка Мађарској, јавља дописник РТС-а

Како је дописнику РТС-а потврдио службеник Комесаријата за избеглице Никола Попов, група миграната није одустала од намере да пешке стигне до мађарске границе.

Група миграната, њих 200, после одмара код Инђије наставила је пут.

У групи су углавном мушкарци старости између 18 и 40 година. Мигрантима пут отежава врућина, а грађани им доносе освежење.

Представник Комесеријата за избеглице Никола Попов рекао је раније да мигранти који су одустали од пута чекају аутобус који ће по њих доћи из Шида да их превезе у камп у Боговађи.

Додао је да су мигранти који су наставили пут видно изморени и гладни, те да ће аутобус проћи и поред њих тако да свако ко се предомисли може да оде у камп.

Комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић је у изјави за агенцију Бета оценио да мигранти "није требало да крену ка Хоргошу јер није било могуће на тај начин, како су им рекли организатори, изврше притисак на мађарске власти да их пусте даље".

Он је подсетио да је мигрантима речено да не долазе на Хоргош, да су бројеви мигрантима који су упутили захтеве за добијање азила подељени за два месеца, као и да више од 2.000 људи чека са потврдама да њихови захтеви буду решени.

Према речима комесара, мигранти су се посвађали код Инђије, не верују више кријумчарима али ни онима који су то организовали, део њих ће одатле кренути у Шид, део се вратио, један део чека на воз.

Цуцић је подсетио да је реч о мигрантима из Авганистана и Пакистана, који желе преко Мађарске да уђу у неку другу земљу ЕУ.

"Реч је о групи која ординира по Србији од фебруара. У тој групи нема ни једног детета ни жене. Ово је група која је директно плен кријумчара", казао је он.

Мигранти су јуче прешли преко Бранковог моста у Београду а затим без ометања саобраћаја кренули поред Палате Србија ка Хотелу "Југославија" на кеју, кроз Цара Душана у Земуну до Батајнице, а потом даље до Инђије. Према речима Цуцића, у Београду у парку код аутобуске станице има 500 избеглица, на Хоргошу око 700, на Келебији 350.

У Шиду је на станицу 180, у Принциповцу и Адашевцу 350 а изван тога у центрима у Тутину, Сјеници, Боговађи, Крњачи и Бањи Ковиљачи око 280.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара