Вулин обишао децу у Дечјем одмаралишту Црвеног крста

Министар рада Александар Вулин посетио је децу која су на одмору и опоравку у Дечјем одмаралишту Црвеног крста Србије "Крста Ђрђевћ" у Баошићима и том приликом је рекао да је министарство и ове године обезбедиило 10 милиона динара за 325 дечака и девојчица из социјално угрожених породица.

Александар Вулин је истакао да је тим малишанима ово прилика да проведу једно лепо лето, упознају се са вршњацима, науче нешто, али и више од тога.

"То је прилика да науче да их њихова држава воли и поштује, али и да то што се сада налазе у стању социјалне потребе није нешто што не може да се промени", додао је Вулин.

Како је истакао, то је прилика да науче да их поштујемо и волимо без обзира на економски положај њихових родитеља.

"Они овде нису деца из социјално угрожених породица или средина, већ мала драгоцена бића која се боре за своју срећу. То су људска бића која заслужују достојанство", рекао је Вулин који је обишао радонице прве помоћи, ликовну радионицу, радионицу реалстичног приказа повреда, стања и обољења.

Министар се захвалио Црвеном крсту на преданом раду, штедњи и поштовању буџетских средстава која долазе из владе.

"Успели смо да уштедимо значајна средства и без икаквог ребаланса, повећања количине новца, новог трошења и било каквог задужења. Успели смо да обезбедио новац у износу од око 20 милиона динара за више од 1.000 дечака и девојчица који ће ово лето, по први пут, организовано провести у нашим одмаралиштима на територији Србије", рекао је Вулин.

Навео је да ће више од 1.000 дечака и девојчица из социјално угрожених породица, али и оних са посебним потребама заједно са родитељима и пратиоцима са Црвеним крстом и владом провести лето у одмаралиштима у Србији.

"Влада Србије ће наставити да води рачуна о најугроженијима, о свакоме коме је помоћ потребна, а за мене као ресорног министра нема веће радости и привилегије него када видим очи ове деце, шта су научили и да се враћају као људи који имају наду да ће сутра бити боље'', рекао је Вулин.

Додао је и да ће увек деца са КиМ имати свој простор и детињство где год Србија може о томе да одлучује, а посебно деца из енклава, чије детињство пролази у једном затвореном суровом свету у коме дете са четири, пет година, већ научи до које улице сме да говори својим језиком.

"Ми ћемо као влада успети и моћи ћемо да кажемо да смо свој посао, када је КиМ у питању, привели крају када вршњаци из центране Србије буду слободно одлазили у енклаве где живе Срби на КиМ и били слободни и осћали да је живот исти и у Грачаници и у Суботици'', рекао је Вулин.

Како је рекао, када то будемо успели онда ће и Бриселски споразум и све што радимо дати своју праву меру и показати своју суштину.

Председник Црвеног крста Србије Драган Радовановић изразио је захвалност за значајна новчана средства од 10 милиона динара које је министарство обезбедило за боравак деце кориснике народних кухиња старости између седам и 14 година из средина у Србији.

"То су значајна средства која омогућвају да ова деца проведу део свог живота у једном лепом окружењу, да науче многе ствари које ће им бити корисне за живот као што су коришћење компјутера, прављење слика, историјат Црвеног крста, хуманитарно право, прву помоћ", рекао је Радовановић.

Истакао је да ће ове године у одмаралишту у Баошићима боравити 1.483 деце из социјално угрожених средина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара