НУНС и НДНВ: Тасовац да без одлагања објави резултате конкурса

Независно удружење новинара Србије и Независно друштво новинара Војводине поново су од министра за културу и информисање Ивана Тасовца затражили да објави резултате конкурса за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса.

У саопштењу НУНС и НДНВ навели су да не желе више да полемишу са техничким министром за културу и информисање и да једино од њега захтевају да "коначно и без одлагања, објави резултате конкурса за суфинансирање медијских садржаја од јавног интереса, с обзиром да се приближава крај јула а тих резултата још нема".

НУНС и НДНВ подсетили су Тасовца да својим веома неодговорним односом према конкурсу угрожава законитост спровођења конкурса и реализацију медијских пројеката, који ће добити подршку од министарства.

Два удружења оценила су да су медији у Србији довољно осиромашени поступањем aктуелног техничког министра који се, како је у саопштењу наведено, не придржава закона које је сам донео и потписао, да би могли да трпе даље одлагање објављивања резултата конкурса.

"Сигурни смо да већина медија у Србији није заинтересована да буду таоци господина техничког министра у остварењу његових незајажљивих политичко-приватних амбиција да добије још један мандат", наводи се у саопштењу.

Тасовац је недавно оспорио предлоге стручне комисије за пројекте електронских медија, па је позвао чланове комисије да додатно образложе своју одлуку. Епилог тог састанка је да ће Тасовац сам одлучити који пројекти ће добити новац и у ком износу.

Министар је упитао НУНС и НДНВ да ли се боре против цензуре или се боре за новац, уз напомену да се Министарство културе и информисања транспарентно руководи распоређивањем новца, уз поштовање јасних процедура и критеријума.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара