Кампањом “Вози одморан“ до безбедније вожње

Саобраћајне незгоде са тешким последицама током лета готово су свакодневица, а најчешће их изазивају транзитни путници. Зато је Агенција за безбедност саобраћаја покренула кампању "Вози одморан".

На дугим путевима најчешћи узрок саобраћајних незгода је умор. А јун, јул и август су најризичнији - од укупног броја погинулих скоро сваки трећи живот изгубљен је у летњим месецима, статистика је у претходних пет година.

Због тога ће свим возачима који пролазе кроз нашу земљу бити дељени леци са саветима за безбедну вожњу и то на четири језика. Флајере ће добијати на наплатним рампама и појединим пумпама.

"Седнете за волан одморни и наспавани, треба пити доста течности, доста воде, на свака два сата вожње обавезно направити паузу од 15 минута, затим оно што у пракси није могуће избегавати најтоплији део дана за вожњу и ноћну вожњу. У току дана разлика температуре у колима пошто користимо клима уређаје у односу на спољну температуру не буде већа од седам степени. Код првих знакова умора саветујемо заиста да се стане, јер против умора и несанице најбољи лек је одмор", објашњава Јасмина Милошевић, в. д. директорка Агенције за безбедност саобраћаја.

Иако та правила сви знамо, не придржавамо их се увек. Пракса је показала да едукативне кампање нису довољне и да је неопходно појачати контролу, можда чак и размислити о оштријим казнама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара