Вулин: Одсуство јединственог решења за мигрантску кризу

Одсуство јединственог решења од стране ЕУ је суштински проблем мигрантске кризе, изјавио је министар Александар Вулин који је додао да Србија не може да испашта зато што ЕУ није у стању да га нађе.

''Око 3.000 људи се налази на територији Србије. Они не желе да остану на територији Србије, већ желе да наставе свој пут, али ако су им границе затворене онда ће њихов пут бити значајно успорен и отежан'', рекао је Александар Вулин новинарима у Баошићима.

Вулин је навео да Србија то не може да дозволи.

"Србија не може да испашта зато што ЕУ није у стању да нађе јединствено решење", рекао је министар рада.

Према његовим речима, ситуација је таква да "имамо једну земљу, Бугарску, која отвара своје границе и друге, опет чланице ЕУ - Мађарску и Хрватску које затварају границе".

"Србија неће бити у средини", рекао је Вулин.

Он је додао да наша држава функционише над својом целом територијом и води рачуна о безбедности грађана и територије, али води рачуна и да се међународно право на територији Србије постује.

"Ми нисмо земља која ће било коме ускратити право да тражи азил. Да ли ће га добити зависи од објективних претпоставки", рекао је Вулин.

Наводећи да се спречава и кријумчарење, министар је истакао да МУП Србије има далеко најбоље резултате на рути и далеко највећи број ухапшених, одузетих возила, поднетих кривичних пријава.

''МУП ће наставити тако да ради заједно са нашом војском у коју сви имамо огромно поверење'', закључио је Вулин.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања борави у Баошићима код Херцег Новог где ће обићи децу која су на одмору и опоравку у Дечијем одмаралисту Црвеног крста Србије "Криста Ђорђевић".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара