Извиђачка регата на Јужној Морави

Професионални регатни чамац, алуминијумска весла, одела, кациге, прслуци. Све је спремно за спуст. 12 извиђача учествује у регати, снимаће реку са чамца и копна, скенирати критичне тачке дуж 232 километра Јужне Мораве.

"Сав видео и фото материјал ставићемо на располагање државним институцијама, Министарству одбране, Сектору за ванредне ситуације, предузећу Србијаводе, као надлежном. Онда ће имати могућност да предузму одговарајуће радње на санацији овог водотока", каже Јован Коцевски, старешина регате.

У регати учествују и чланови клуба екстремних спортова из Врања који су филмом "Тужна Морава" указали на стање једног дела реке.

"Ово ће бити прави скенинг и снимање целог тока, што је један корак испред у односу на оно што смо досад радили", каже Србољуб Пешић, аутор филма "Тужна Морава".

Одред извиђача "Завичај 1093" из Врања организује регату. Она ће проћи кроз 14 градова и општина, читавим током Јужне Мораве.

"Наш извиђачки мото је буди спреман, тако да смо се добро припремили, и физички, и опрема је врло добра. Велики изазов и за мене и за све нас", каже Лазар Радуловић, члан тима.

"Претежно ћемо обезбеђивати логистику, снабдевање храном, и наћи се у случају нежељених проблема", наводи Боривоје Драгичевић, члан тима.

Током регате, планиране су и промоције извиђаштва у већим насељеним местима уз Јужну Мораву. Покровитељ је Министарство одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво