Свечани пријем поводом Спасовдана

У Скупштини града Београда приређен je свечани пријем поводом градске славе - Вазнесења господњег, у народу познатији као Спасовдан.

Пријему су присуствовали министар одбране Зоран Ђорђевић, представници Војске Србије, градски већници, одборници, представници градских предузећа, а званице су дочекали заменик градоначелника Андреја Младеновић, градски менаџер Горан Весић и помоћник градоначелника Борко Милосављевић.

Милосављевић је рекао да Београд, који свима даје пуно, треба поштовати, а најбољи начин је за то да се, како је рекао, њиме домаћински руководи.

"То се и дешава у последње две године. Домаћински се руководи Београдом и Београд постаје град у коме се рационално троши, град који се непотребно не задужује, али који се убрзано шири и развија. Београд постаје права европска и светска метропола и град инвестиција", рекао је Милосављевић на пријему.

Он је додао да, како је текла историја Београда, тако је крсна слава пратила његову судбину.

"Наш град је имао бурну и тешку историју, много пута је рушен и разаран, али се увек изновао рађао и био лепши и бољи. Тако је било и са нашом крсном славом - често оспоравана, неретко забрањена, али опет сви смо ту и данас је славимо", рекао је Милосављевић.

Он је истакао да је то и порука коју шаље Спасовдан, да је непобедива и неуништива нада за бољом и лепшом будућности.

Београд је своју крсну славу традиционално обележио свечаном литуригијом коју је служио патријарсх српски Иринеј и литијом централним градским улицама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије