Цео ауто-пут од Београда до Ниша ускоро под камерама

Вршилац дужности директора "Путева Србије" Зоран Дробњак рекао је да је план да ове године, или најкасније до 2017. цео ауто-пут од Београда до Ниша буде покривен камерама.

Зоран Дробњак је на другом српском конгресу о путевима рекао да је разлог за то праћење саобраћаја због безбедности, али и увид у стање путева у летњим и зимским месецима.

Додао је да "Путеви Србије" управљају са 15.000 километара путева, од тог имају око 3.000 мостова и 80 тунела.

Како је рекао, то јавно предузеће располаже годишње са 200 милиона евра, а за одржавање путева троши се половина, што није довољно.

"Трудимо се да што боље одржавамо путеве и да буду у што бољем стању", рекао је Дробњак и додоо да је у прва четири месеца саобраћај у Србији повећан за 11 одсто.

Оценио је и да локалне самоуправе нису у стању да одржавају локалне путеве, јер немају довољно новца и стручности и додао да би о томе требало да брину "Путеви Србије".

"Разговараћемо са ресорним министарством и владом да се средства које добијају локалне самоуправе пребаце 'Путевима Србије+ ", рекао је Дробњак.

Према његовим речима, наплатна станица "Прешево" биће врло брзо отворена и чека се одобрење владе за запошљавање 57 људи.

До 15. или 20. августа биће отворене и наплатне станице "Таково" и "Прељина", јер се, како је навео, ауто-пут од Љига и Прељине отвара 25. августа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије