УНС и НУНС осудили напад на новинарку Врњачке телевизије

Удружење новинара Србије протестовало је због вербалног напада на новинарку Врњачке радио-телевизије (ВРТ) Весну Ђорђевић и затражило од надлежних да казни починиоца. Независно удружење новинара Србије најоштрије осудило напад на Весну Ђорђевић.

Како су навели из УНС-а, из Врњачке радио-телевизије, новинарку Весну Ђорђевић синоћ око 20 сати, након емитовања информативне емисије "Променада", напала је мушка особа, упућујући јој низ вулгарности, претњи и увреда.

УНС-у је у полицијској управи Краљево речно да је полиција одмах привела и саслушала мушкарца (46) осумњиченог да је вређао новинарку у Врњачкој Бањи.

"О догађају су обавештени заменик основног јавног тужиоца у Краљеву, који се изјаснио да нема елемената кривичног дела и дежурни судија за прекршаје у Краљеву. Против мушкарца је поднет захтев за покретање прекршајног поступка за прекршај из члана 9 Закона о јавном реду и миру", навели су у полицији.

УНС истиче да свако има право да буде незадовољан радом новинара, али да се то незадовољство не сме исказивати увредама и претњама, већ у цивилизованој јавној расправи и пред надлежним регулаторним и саморегулаторним телима, као и судским органима. 

Како је наведено у саопштењу НУНС-а, Весну Ђорђевић је на улици пресрео и вербално напао Милан Стојковић из Врњачке Бање, упућујући јој низ вулгарних, увредљивих и претећих порука.

Виновник напада приведен је у просторије Полицијске станице у Врњачкој Бањи где је забележена његова изјава о инциденту.

Весна Ђорђевић је дугогодишња новинарка, са 25 година радног искуства

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се