Сертификати за полазнике обуке у области отмица и талачких ситуација

Државни секретар Министарства унутрашњих послова Александар Николић и амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф уручили су сертификате полазницима обуке која је за циљ имала унапређење вештина и знања припадника Министарства унутрашњих послова у области отмица, изнуда и талачких ситуација.

Обуку српским полицијским службеницима Службе за борбу против организованог криминала одржали су припадници Јединице за сузбијање отмица и изнуда Националне криминалистичке агенције Велике Британије, наводи се у саопштењу МУП-а.

По уручењу сертификата и донације Националне криминалистичке агенције, државни секретар Александар Николић истакао је да су вештине стечене током обуке и донирана опрема од великог значаја за изградњу капацитета Министарства унутрашњих послова.

Указавши да је обука резултат одличне сарадње британске Националне криминалистичке агенције и Министарства унутрашњих послова Србије, Николић је нагласио да ће едукација о ризицима који се могу појавити у ситуацијама киднаповања додатно повећати способност припадника Одсека за сузбијање отмица, изнуда и уцена са елементима организованог криминала да ефикасно и успешно реагују у сложеним талачким ситуацијама.

Николић је захвалио Националној криминалистичкој агенцији и истакао да британска Јединица за сузбијање отмица и изнуда има изузетан углед и да је у свету позната по одличним резултатима.

"Част нам је што имамо могућност да уз помоћ врхунских стучњака развијамо вештине и знања неопходна за активну улогу приликом управљања безбедносним ризицима и талачким ситуацијама", рекао је Николић.

Према његовим речима, формирање посебног тима за ову врсту кривичних дела обезбедило би јединствену контакт тачку за све пријаве и извештаје везане за случајеве отмица и изнуда на територији Републике Србије, као и у случају када се наши држављани нађу у талачким ситуацијама у иностранству.

Амбасадор Велике Британије Денис Киф, изразивши задовољство успешно спороведеном обуком, навео је да ће она допринети да припадници Службе за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова Републике Србије унапреде вештине у преговарачким техникама и тактичко оперативним методама у борби против отмица, изнуда и талачких ситуација.

Киф је истакао да је партнерство са српским службама за спровођење закона од великог значаја за борбу против општег криминала, крвних и сексуланих деликата и борбе против тероризма.

"Тренинг ће повећати способност припадника српског Министарства унутрашњих послова да благовремено, успешо и сигурно реагују у талачким ситуацијама", рекао је Киф и додао да је спроведени пројекат још један доказ одлучне подршке Велике Британије европском путу Србије.

Припадници Министарства по завршетку обуке у наставном центру Авала одржали су показну вежбу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се