"Каменица 2" предата на употребу Институтима у Сремској Каменици

Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић изјавио је да су у Војводини створени услови за лечење какве имају само најразвијеније земље Европе, јер је болница "Каменица 2" предата на коришћење стручњацима.

Пајтић је приликом обиласка новог објекта "Каменице 2" истакао да та установа по својој опремљености и функционалности спада у најмодерније здравствене центре, не само у Војводини и Србији, већ и у региону.

"Данас смо струци и науци предали 'Каменицу 2', нашу клинику Шварцвалд, здравствену институцију која је, уз Ургентни центар Војводине, највећа здравствена установа која је у последњих 30 година изграђена на територији Србије", истакао је Пајтић.

Директор Управе за капитална улагања Војводине Небојша Маленковић навео је да се објекат Каменице два, који представља значајан искорак војвођанског и српског здравства, после година неразумевања и опструкције предаје на употребу.

Маленковић је додао да ће уштеде које су остварене у поступцима јавне набавке, а у складу са закључком Покрајинске владе, бити утрошене за набавку још два линеарна акцелератора.

"Изградња 'Каменице 2' коштала је 952 милиона динара, 1,6 милијарди динара утрошено је за преко потребну медицинску опрему која се већ налази у овом објекту", објаснио је Маленковић.

Објекат "Каменица 2" је новоизграђена четвороспратница, са посебним објектом у сутерену у којем је смештен радиотерапијски центар, површине 4.161 квадратних метара.

Изграђена је за потребе три војвођанска Института у комплексу у Сремској Каменици - Института за плућне болести, Института за кардиоваскуларне болести и Института за онкологију.

Поред бункера са линеарним акцелераторима и мултислајсним ЦТ скенером, који су смештени у посебним бункерима у сутерену зграде, за потребе Института за плућне болести опремљена је интензивна јединица грудне хирургије и лабораторија за патологију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се