Полицијска управа у Панчеву добила скутере

Вршилац дужности директора полиције Владимир Ребић посетио је Полицијску управу у Панчеву и поручио да према статистичким показатељима грађани који живе у овом округу могу себе сматрати једним од безбеднијих у Републици Србији.

Ребић је у Панчеву присуствовао примопредаји пет скутера, који су донација града Панчева Полицијској управи у том граду.

"Захваљујући донацији локалне самоуправе односно општини Панчево ми смо сведоци чињенице да Полицијска управа Панчево данас добија пет скутера која ће бити значајно коришћена у виду превенције и спречавања кривичних дела и прекршаја", рекао је Ребић и захвалио локалној самоуправи на донацији.

У Панчеву су реализују три пројекта полицијске управе.

Један од пројеката се односи на почетак основних курсева језика националних мањина - словачког, мађарског, румунског и чешког, који ће бити организовани у простоијама полицијске управе.

"Имамо прилику да у првој сесији 85 полицијских службеника који су се добровољно јавили присуствују курсу, односно, учењу језика националних мањина које живе на подручју овог округа, што је свакако једна значајна новина", поручио је Ребић.

Циљ спровођења овакве врсте активности је унапређење сарадње полиције и грађана, посебно сарадње са националним мањинама, ради постизања вишег степена безбедности кроз бољу комуникацију са грађанима и веће укључивање грађана и мањинских група у рад полиције.

Током посете Ребић је присуствовао и отварању "Саветовалишта за безбедност - кућа безбедности", која је отворена у центру града, ван просторија Полицијске управе.

"Канцеларија је, захваљујућу активностима начелника Полицијске управе Панчево Николе Поповца, прва таква институција у Републици Србији, где ће грађани Панчева моћи сакодневно да приступе и од полицијских службеника добију све потребне информације по питањима која се тичу грађана, а односе се на безбедност, питања криминала и питања које су у надлежности ове Полицијске управе - управне послове и било која друга где ће грађани добити јасан и недвосмислен одговор и бити брзо упућени у решавање својих проблема", истакао је Ребић.

Начелник Полицијске управе Панчево Никола Поповац рекао је да је су за почетак опредељене четири линије рада - криминалистичка полиција, полиција опште надлежности, саобраћајна полиција и управни послови.

"Ово је пример рада полиције у локалној заједници где је полиција у служби грађана", истакао је Поповац.

Градоначелник Панчева Саша Павловић, рекао је да је безбедност града Панчева приоритетан циљ и да је у остваривању тог циља сарадња локалне самопураве и Полицијске управе Панчево изузетна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се