Вулин: Наставићемо да водимо рачуна о најстаријима

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин посетио је Геронтолошки центар Младеновац, у који је у протекле две године то министарство уложило више од 20 милиона динара.

Александар Вулин је рекао да улагање 20 милиона динара и "није баш за велику похвалу за општину", али је вероватно највећа инвестиција у Младеновцу.

Додао је да ће Министарство наставити са напорима у наредним буџетским годинама, те да се у наредним буџетима предвиђа новац који ће бити више него довољан да се заврши процес лиценцирања, а у свим установама обезбеди исти квалитет услуга.

"Без подршке коју смо добили од наших настаријих, без њиховог стрпљења, поверења и љубави према будућним генерацијама, Србија је се би опоравила и не би била на правом путу", рекао је Вулин.

Министарство ће, додао је, наставити да политиком у којој нема умањења социјалних давања и у којој ће бити проширења одређених соијалних рпава, посебно оних која се тичу родитељског и попродиљског додатка.

Како је рекао, водиће се рачуна о најстаријима, пензионерима и о свим геронтолошким центрима.

В. д. директорка Геронтолошког центра Младеновац Душица Токић рекла је да је донација искоришћена за замену подова, куповину новог намештаја, опреме за кухињу...

"Не бисмо ништа постигли без разумевања министарства, све наше потребе су препознате", рекла је Токић додајући да је и локална самоуправа изашла у сусрет Центру уредивши прилаз Дому за особе са инвалидитетом.

Истакла је да Центар тренутно има 295 корисника на смештају, а да је капацитет 310 места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се