Деца са посебним потребама као разлог за петицију

Станари једне зграде у центру Лесковца потписали су петицију против комшинице, дефектолога која, како кажу, свакодневно, већ три године ремети кућни ред радећи у свом стану са децом са посебним потребама. Тврдећи да је, заправо, она жртва, Зорица Пејовић не негира да деци познаника помаже, али напомиње да некада ради с једним детом дневно, некада с петоро, као и да се дешава да данима не дође ниједно дете.

Ни тржишна инспекција ни полиција која је ова врата по позиву комшија отварала чак шест пута у последња два месеца, децу овде нису затекли. Ово је мој дом, а не школа за децу са посебним потребама, тврди дефектолог Школе за основно и средње образовање "11. октобар" Зорица Пејовић, не поричући да деци радо помаже.

"Долазе деца у пратњи родитеља, то су деца мојих пријатеља и рођака, заиста не водим евиденцију колико деце дође и колико људи дође", каже дефектолог Зорица Пејовић.

Председник Удружења родитеља "Ринге раја" Небојша Стојановић каже да је тешко поверовати да Зорица Пејовић ради волонтерски, без накнаде. Ту је, додаје, да помогне око пројеката неопходних да недавно формирано удружење ојача.

"Искуство које носим као родитељ детета које остварује додатну подршку је велико, дефектолог је веома битан у раној стимулацији", каже Небојша Стојановић.

Комшије тврде супротно.

"Прође од петнаесторо до двадесеторо деце, то су деца предшколског узраста, дођу са родитељима, плачу", каже једна станарка зграде у којој Зорица живи.

Друга каже да галаме од пола три до осам увече, а суботом цео дан.

Због нарушеног мира од када је Зорица Пејовић ту купила стан, уследила је и петиција.

"Били смо у полицији, били смо у комуналној полицији, у инспекцији и нигде нам нису изашли у сусрет. Дођу, врате се и кажу да јој не могу ништа", истиче председник Скупштине станара Зоран Пејчић.

Станари ове зграде у строгом центру Лесковца траже да надлежни реше проблем. Међутим, прича мења ток. Сада и Зорица тражи заштиту полиције јер је, тврди, постала жртва клевете и прогањања.

"Мој комшилук сматра да свака моја посета није приватна већ да је свака моја посета професионална", објашњава Пејовићева.

Решење за све могао би да буде центар за рани развој и стимулацију на коме Зорица са родитељима деце увелико ради. Малишани са поремећајем пажње и сензорном дезинтеграцијом тако би добили свој кутак, а станари тражени мир.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије