Ћуприја, смењена председница општине добила одборнике на суду

Председници Скупштине општине Ћуприја Драгани Јовановић, коју су одборници сменили 21. јуна прошле године на седници сазваној по хитном поступку, одлуком Управног суда Србије враћена је функција.

У Пресуди Већа Одељења Управног суда у Крагујевцу, коме је председавала судија Љиљана Петровић, наводи се да се "поништава решење Скупштине општине Ћуприја" о смени Јовановићеве.

У пресуди, која је део данашњег саопштења Удружења грађана "Раваница" чији је Јовановићева одборник у Скупштини општине, каже се да је тужбу за незаконито резрешење поднела Јовановић и да је "Управни суд нашао да је тужба основана".

"Из предлога о разрешењу и образаложења, по оцени суда не види се ни један конкретан разлог због кога би функција председника Скупштине општине престала Драгани Јовановић, пре истека мандата, нити из оспореног решења може се утврдити када и на који период је она избрана за председника Скупштине општине и зашто се по хитном поступку тражи њено разрешење", наводи се у образложењу суда.

Одборници који су сазвали седници Скупштине општине по хитном поступку "нису дали образложење основности сазивања седнице по хитном поступку". Јовановић је разрешена зато што су одборници "незадовољни функционисањем локалне самоуправе".

У саопштењу се наводи да је Јовановић "данас предала захтев Скупштини општине, председнику општине и одборницима, за извршење ове пресуде".

У саопштењу УГ "Раваница" се истиче да су "актери за смену Јовановић и незаконито сазивање седнице били одборници бивсе Групе грађана 'Морава' на челу са садасњим председником општине Нинославом Ерићем, и одборници УРС, ПУПС и ДС".

"Не очекујуемо да ће скупштинска већина поступити законито, међутим непобитна је чињеница да судови суде по закону и контролишу рад јавне управе, да штите законитост и правну сигурност", стоји у саопштењу, у ком се каже да је "извесно да ће Јовановић остварити сва права која јој по закону припадају".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије