Немет: Избори у Србији одложили посету папе Фрање

Председник Међународне бискупске конференције свети Ћирил и Методије, бискуп Ладислав Немет изјавио је у Суботици да је папа Фрања требало да посети Србију 22. и 23. маја, али је његов долазак одложен због расписивања избора за 24. април, јавила је Хина.

Немет је рекао да су припреме за долазак папе већ почеле, од Ватикана су добијена упуства, био је спреман програм и све је било исланирано.

"Међутим, дошло је до промене ситуације када је премијер Србије објавио расписивање општих избора, који мењају ситуацију и атмосферу у држави", рекао је Немет.

Објаснио је да је посета одложена јер није желело да се о историјском доласку папе у Србију говори у предизборно време.

Било је, каже, планирано да папа боравак у Србији започне у Београду где би посетио један избеглички центар, а потом би се срео са српским званичницима, као и поглаварима СПЦ-а.

Наредног дана је требало да посети Суботицу, како је објаснио, седиште католика.

Ту је била планирана миса на градском стадиону.

Бискуп Немет је додао да је на одлагање папине посете Србији утицала и жеља да се чује став СПЦ-а чији ће поглавари заседати у мају.

"Долазак је значи одложен, али ми гајимо наду како ће до посета папе Фрање Србији доћи врло брзо. Не могу рећи када, но сликовито речено, шансе за то су 75 одсто", казао је Немет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије